Držel jsem se dlouho, ale tohle je už přes čáru.

Dnes už nemám moc času, ale neusnul bych. 

Zopakuju základní věci.

Až to bude bude ebola, chřipka, retrovirus anebo třeba baktérie moru, budu se pokorně snažit hledat cestu k záchraně a pomoci těm, kteří tomu rozumí mnohem víc než já.

Jenže tohle je koronavirus, můj obor, a proto se už odmítám dohadovat se samozvanými odborníky, kteří tomu vůbec nerozumí. Hořejší (aspoň trochu imunolog, ale s tragickou neznalostí slizniční protivirové imunity a vlastně ani své učebnice), Flegr (tvrdí, že učí imunologii, ale vůbec neví, o co jde), Tachezy (hyperaktivní viroložka, která o imunitě ví asi tolik jako já o vaření), Smejkal (šašek bez erudice), Vašáková (která si plete koronaviry s tuberkulózou), Hel (jak může někdo, úplně bez znalostí slizniční imunity tvrdit takové věci), Šebo (který si plete slizniční a systémovou imunitu a hlavně má sklony k totalitě)..... a to vůbec nemluvím o epidemiolozích jako jsou Chlíbek nebo Maďar, pro které je epidemie asi něco jako přírodní katastrofa, aniž by rozlišovali mezi záplavami a vichřicí. Výjimkou je Prymula, který je sice strašný úchyl přes prachy, ale přemýšlí.

Ve své naivitě jsem se hned na jaře 2020 pokusil vysvětlit, co se s tím dá dělat. Narazil jsem na hradbu neznalosti, tuposti a ignorance. Chlíbek, Kročová, Bartoš, Rakušan. A taky Hořejší.   

Pak už jsem se musel jen dohadovat a stát si za svým. Z Číny prostě utekla nová rýma, logicky pozabíjela, koho mohla, protože vražedná vláda udavače ze Slovenska nedokázala ochránit seniory a teď je to jen obyčejná rýma. Moc se toho dělat nedalo, protože nám vládla populistická hovada a ministr zdravotnictví byl nablblý kariérista, který si foukal, že to zvládne. Je dobře, že táhl do Finska a doufám, že se dlouho nevrátí.

Vakcíny zachránily několik tisíc seniorů. Všechny ostatní zachránil savčí imunitní systém a to především CTL. Protilátky hrály zpočátku jen okrajovou roli, ale časem se budou hodit.

Je mi opravdu celkem smutno, koho dnes vidím a slyším mluvit. A jak říkají, co to blábolili. Ale co, tak to chodí. 

Ještě jeden unikát - Konvalinka. Žvanil, co mi zkazil moje oblíbené rádio. 

A abych nezapomněl - kdo pomáhal ničit dětskou imunitu zastaralou sračkou od Pfizeru, a to jak propagandou, povolením nebo prováděním, by měl být potrestán. 

     


  


Komentáře

  1. Pane Šinkoro, díky za Vaše komentáře!

    OdpovědětVymazat
  2. Pane doktore, díky za Váš dlouho námi očekávaný příspěvek. My víme, že máte pravdu.

    OdpovědětVymazat
  3. Myslím, že kdyby ses na všechna dostupná data díval tak, jako na data z Tvých selátek, přišel bys na to, že očkování nepomohlo nejspíš vůbec nikomu. A mnohým uškodilo, kolika, to ještě bohužel uvidíme.

    Nejhorší je, že už se někde chystá SARS-Cov-3. Nemluvím jen o laboratořích, kácíme pralesy, postupujeme s technologiemi do dříve nepřístupných končin atd. I když tedy na ty laboratoře bych sázel spíš. Kvůli komu. to jsi napsal ve svém článku. Jmenovitě, i když mimo jiné.

    Ještě jako politickou úvahu bych dodal, že Česko je docela laboratoří celosvětové blbosti. Na jednu stranu v dobách "míru" nebo "klidu" je tu pro Čechy docela šance na otevřené jednání, výzkum a diskuse, čehož lidé s radostí využívají a politiku přenechávají různým otravným neschopům. Pak se ale ukáže tlak a ti otravní neschopové si uvědomí svou zodpovědnost a neschopnost a hledají si kamarády na západě. Místo aby se zeptali těch nejlepších, co mají doma.

    Samozřejmě příklad je mobilizace 1938 - Mnichovská dohoda - II. republika, kdy se napřed hrozně adorovala Británie a Francie, pak další granitura zoufale lezla do zadku Německu aby se nakonec dozvěděla, že tu nemá co pohledávat. Tak se bojím, komu teď polezeme do zadku, až se ukáže, že sponzoři současné vlády a současné oficiální vědy (kteří jsou stejní jako sponzoři vlády minulé, ani vědci se zatím nevyměnili) na nás zvysoka kašlou.

    Dobré možnosti se nějak nerýsují, ostatně nikdy to tak nebylo. Co takhle se jednou konečně spolehnout sami na sebe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenomže ty selátka(stejně jako prasata) mají daleko větší apoptozu buněk,než lidé.Nestálo by za to prověřit,to?A prověřit kolik ,,špindírů,,kovid chytne?Zkusme zjistit,jakou má tzv.,,bezdomovec,,nespecifickou imunitu......

      Vymazat
    2. To jsme mohli všechno vědět v létě 2020. Ovšem takový výzkum byl politicky nešťastný. Jak pravil Marián Hajdúch. V datech zdravotních pojišťoven to je. Ale nejsou dostupná. A UZIS je neumí připravit. Až se ukáže, že očkovani měli v době Covidu nižší relativní úmrtnost vzhledem k neockovanymi než v létě bez Covidu, uznam, že očkování k něčemu bylo. Zatím to vypadá spíš opačně. Že očkování uškodilo.

      Vymazat
    3. Pane profesore, covid jsem nechytil ani při opakovaných setkáních s nakaženými před očkováním, ani po něm (podstoupil jsem to jen kvůli práci jak víte). Ale u nás v práci jsme na tom takto pouze tři z celého kolektivu a všichni tři jsme jako jediní kuřáci, to je to jediné, co nás nějak spojuje. Ona to už na začátku té mediální epidemie ukazovala jakási studie z Francie, dokonce tam tehdy snad omezovali prodej nikotinových náhražek, aby zabránili spekulantům je vykoupit a přeprodávat. Ale pak to najednou zcela utichlo, až nedávno jsem opět něco takového četl v jednom rozhovoru s plicní lékařkou...

      Vymazat
    4. Omlouvám se, zapomněl jsem se podepsat - Ivo Cilich

      Vymazat
    5. Jo, kuřáci jsou uzení, Ti se nezkazí ani v hrobě...

      Pořád si lámu hlavu kde se berou ty desetitisíce nakažených bez prodělání. I v nemocnicích a na JIP. Když s proděláním se neobjevují prakticky žádní.

      Vymazat
    6. To jste dobře napsal "Pak se ale ukáže tlak a ti otravní neschopové si uvědomí svou zodpovědnost a neschopnost a hledají si kamarády na západě. Místo aby se zeptali těch nejlepších, co mají doma." Bohužel, tak to je.

      Vymazat
  4. Povinné očkování v Německu? Zatím nejisté. V Rakousku ho možná zruší
    Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/rakousko-nemecko-povinne-ockovani-olaf-scholz-omikron-pandemie-koronavirus.A220220_183645_domaci_albe?zdroj=patro

    OdpovědětVymazat
  5. Zdravím z Ostravy a díky, že jste nás nenechal ve štychu Jiří. Je to pro vás určitě těžké, neustále být umlčován a blokován, ale i tak my, co vás sledujeme už pěkných pár měsíců víme a pamatujeme si dobře, co kdo říkal a psal a kdo zůstal pevný ve svých názorech. Pevné nervy a snad neztratíte víru a chuť se dál pouštět do konfrontací s "hvězdami mainstreamu", vypadá to bohužel, že těm eurohujerům z 5kolky se to u moci hodně zalíbilo a jen tak se covidismu nevzdají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když to postavíte takhle, je to strašná deprese. Ono je to tak, že vždycky jen jeden vědec nebo vědecký tým má pravdu. Ten, který o věci zrovna ví nejvíc. Ostatní jsou tak nebo onak mimo, ale jsou ješitní a tváří se, že hodně vědí. Jak říká Hana Zelen zde https://smis-lab.cz/2022/02/17/smis-v-rozhovorech-pro-inovaci-republiky/ bylo nás asi 7 klinických virologů a najednou jsem koukala, kdo všechno do toho mluví.

      Pokud nejrenomovanější vědci popírají fakta, i ta úplně zjevná jako že studie byla provedena špatně, politici se sotva mohou rozhodovat racionálně proti nim. Tím neříkám, že se jim vzniklá situace nehodí ke snadnějšímu prosazování svých zájmů. A skoro bych řekl, že to, co se prosazuje, ani není vlastní cíl českých politiků. Oni musí být konformní s tím, co řeknou nadřízení, jinak se celá konstrukce státu jako součásti EU sesype. Jen ti nejhloupější z nich - včetně ministryně pro vědu - tomu skutečně vnitřně věří. Jen těm to jejich mozky skutečně dovolí.

      Je to soumrak civilizace založené na experimentálním pozorování a matematické analýze dat.

      Vymazat
    2. Mluvíte mi z duše. Jen to tak nedokážu napsat jako Vy.

      Vymazat
    3. Vám patří také velký dík pane Štysi, vaše postřehy a komentáře jsou nesmírně zajímavé 👍

      Vymazat
    4. Vám pane Štysi také děkuji, Vaše postřehy a komentáře ráda čtu.

      Vymazat
  6. Nevím ,Asi toho koronáče máme v sobě,a když jste zřejmě prochladl,tak Vás skolil.Asi jste přežil,Utěšujte se vašemi kvalitními CTL,

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Očkování by mu nepomohlo.. Jak je zjevné z dostupných statistik. Ale byl po proděláni takže před JIP chráněn.

      Vymazat
  7. Žijete a nedá Vám to, píšete, hurá :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuji, pane doktore, že upřímně a otevřeně sdělujete své názory a vysvětlujeme tuto situací. Děkuji, že zůstáváte především věrný sám sobě.

    OdpovědětVymazat
  9. Díky moc, jste jeden z majáků v rozbouřené době. Pravda je jako voda a svou cestu si vždy najde .)

    OdpovědětVymazat
  10. Po dvou letech se SARS CoV-2 to vypadá, že se k tomu se neměli epidemiologové vůbec pouštět. Ti s tou bezpříznakovou rýmou nic moc nenadělají, ale přitom vyrobí ve společnosti značný chaos. Lidé se neléčí, doktoři nepochopitelně vynechávají péči o pacienta. Kdo se pokusí léčit, jako Dr. Beran, je ministerstvem smrti označen za dezinfo agenta. Naastupují na něj patlalové typu Dr. Smoleje. To už není medicína, ale masakr. A neblaze zapracoval ten všeuměl, imunolog samouk, brouk pytlík Flégr...

    OdpovědětVymazat
  11. Mate pravdu o VH - viz. blog Echo24. "Vymena zdvorilosti"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, ta výměna názorů je skvělá, přečtěte si ji všíchni.

      Závěr: Jeden druhého jsme nepřesvědčili. Václav Hořejší dělá všechno správně: Drží se názorů odborníků na danou problematiku a cituje ze stanovisek odborných společností. Já dělám taky všechno správně: Procházím původní data a dělám z nich závěry v souladu s Evidence Based Medicine. Přesto často dojdeme k opačným závěrům. Co s tím budeme dělat?

      Vymazat
    2. No, pročetl jsem to tam a je to hodně husté, Hořejší je přímo posedlý vírou v mocnou tečku a absolutně nebere žádný protiargument ...

      Vymazat
    3. Souhlasím s Vámi Radomír Galla.

      Vymazat
  12. Snůška urážek je něco, s čím nehodlám ztrácet čas, jako obvykle řešíte předně svou uraženou ješitnost. Ale ještě v září 21 jste tvrdil, že je po všem a dosáhli jsme kolektivní imunity. Jak byste si nyní sám na toto své tvrzení odpověděl? ... Nechte si to radši pro sebe či pro své stádo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také se divím, kde se berou pořád ti nakažení bez prodělání https://twitter.com/dostalondrej?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor . Asi se nemoc nešíří tak rychle jak jsme předpokládali.

      Každopádně ale očkování nemá žádný smysl, nikdy nemělo, protože v době mutace delty se očkovalo proti alfě. Jinými slovy nesplnil se předpoklad, že RNA/DNA vakcíny se budou moci měnit velmi rychle a tak na mutace reagovat. Naopak se splnil předpoklad. že vakcíny budou vždy za mutacemi pozadu.

      Takže podpoře silné imunity, promořování a identifikaci rizikových a jejich následné ochraně se nevyhneme. Kdybychom ty miliardy od jara 2020 investovali do tohoto, zachránili bychom 30 000 lidí a navíc bychom byli připraveni na SARS - Cov3 . Takhle budeme příště delat stejné blbosti a ještě se u toho tvářit vážně.

      Vymazat
    2. Pane Unknown22. února 2022 12:56 Vy jste takový ignorant! Že Vám není hanba! To Vy ale nevíte asi co je? že? hanba, slovo neznámé...a asi také stud neznáte :-( .

      Vymazat
    3. Koho jsem urazil? A jaká ješitnost? A nebyli jsme snad kolektivně imunní? Pořád musím číst bláboly o tom, jak nám očkovaní pomohli. Podívejte se na průběh omikronu u nás a u očlovacích Hujerů. Dopadli jsme daleko nejlépe.

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu