KONČÍM S FACEBOOKEM, PROTOŽE NEJSEM META-ČLOVĚK

Prosím sdílejte a informujte o mém blogu. Do metasvěta se už nevrátím. Protože ta metaforma už nezaslouží ani jednu metaforu. Jen oznámím konec svého účtu, až mě tam ta cenzorní hovada pustí.    

Měl jsem krásně rozmyšlené a připravené povídání o protivirové imunitě v ontogenezi (vývoji jednotlivce). Přijel jsem z náročné, ale jako obvykle velmi úspěšné zahraniční cesty, sedl si k pracovnímu stolu, přečetl si zprávy a zjstil, že senilita Václava Hořejšího opět o něco pokročila, zatímco Flegrova a Smejkalova idiocie neodezněly, Tachezy je stále stejně blbá kravka a Kubek čím dál větší hajzl a pak otevřel fb. V tu chvíli na mě vyskočilo oznámení, že jsem porušil zásady jakési komunity, kterou neznám. Nicméně jsem člověk zvídavý a přečetl jsem si tedy, čím jsem ty deklarované zásady porušil. No a zjstil jsem, že to mimo jiné byl  můj výrok, že vakcíny jsou zastaralé, krátkodobé a málo účinné, což je pravda, jen vám ten odporný Pfizer a s ním i nová vláda lže. A taky se komunitě nelíbilo, že kritizuji naprosto zbytečné a tím pádem tedy nebezpečné očkování dětí. Což nevím, jestli pravda je, ale, coby jeden z asi tak pěti imunologů, kteří problematice rozumí, si to myslím. Takže mě zablokovali za pravdu a velmi pravděpodobnou pravdu.

Kdysi jsem vstoupil jako poslední na gymplu do SSM, protože mi moje antikomunistická máma vysvětlila, že jinak mě na vysokou nevezmou. A protože máma říkala, že režimu nevěří, věřil jsem jí a udělal to. Bylo mi patnáct a teprve jsem se učil, co znamená mít rovnou páteř. Když na Matfyzu přilezli komunisté, už jsem je odpálkoval a protože to byli všichni chytří a hodní kluci, které mám dodnes rád, nestalo se vůbec nic. Ještě to na mě zkusil Franta Kovářů. můj bývalý šéf ve výzkumáku, ale ten byl navíc už velmi protřelý životem a promazaný alkoholem a tak to řekl tónem, který jasně naznačoval, ať to nedělám. 

Když jsem zjistil, že Mikrobiologický ústav akademie věd vedený Blankou Říhovou, je továrna na lži, zkusil jsem to změnit a poté, co jsem uviděl reakci asi tak 90 procent zaměstnanců a slyšel odpověď té tupé bytosti, co to vedla, jsem odešel do korporátů. Česká věda tak ztratila výjimečný talent, ale takových bylo...

Od té doby jsem se nemusel ani jednou ohnout a kdykoli jsem poukázal na nějakou nepravost, nic se mi nestalo. Když ostatní ukazovali na nepravosti moje, občas jsem se vztekal a nesmyslně se bránil, ale nakonec jsem to vždycky uznal. Jsem šťastný člověk, ale evidentné se zase tak moc nezměnilo, když jsou u moci ti, kteří mají lež geneticky danou. 

Omlouvám se, tenhle příspěvek je příliš osobní. Ale protože mi spousta lidí věří a čtou moje úvahy a mou imunologickou školku, musel jsem vysvětlit, proč v metasvětě končím. Je mi to opravdu líto, ale líto mi bylo i toho, že už nebudu bojovat o Nobelovu cenu, přesto jse se z toho neposral.  

Hezký víkend.

        


Komentáře

  1. My jsme si s manzelem zridili fb jen proto, abychom mohli cist Vase prispevky. Tak nam to zase tak nevadi, radi je budeme cist tady.

    OdpovědětVymazat
  2. Nevadí, budeme číst příspěvky tady a šířit dál.

    OdpovědětVymazat
  3. Nedejte se strhnout k vulgaritám. Zachovejte si prosím nadhled laskavost jako třeba prof. Beran. Covidové šílenství bude za 2 měsíce končit, takže klid.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Profesor Beran je nonšalantní člověk, já jsem výborně vzdělaný drzoun ze Stalingradu ve Žďáře nad Sázavou. Tomuodpovídají i naše slovníky. Pro mě není vulgarita slovo, které bolí, mluvili jsme tam tak všichni. Ale OK, jistěže máte pravdu.

      Vymazat
    2. Mně slovník pana dr. Šinkory nevadí, přímo naopak, je živý, nabitý energií. Prof. Beran je prostě jiný. Potřebujeme oba, tedy samozřejmě i všechny ostatní vědoucí, kteří si své vědění nenechávají pro sebe.

      Vymazat
    3. Paní Evo Moosová, vulgarity škodí věci, protože snižují kredibilitu toho, kdo pronáší byť i pravdu. Je to zbytečné. Je-li kdo vulgární, ztrácíme bezděky v jeho řeč důvěru. Prostě je to obyčeně odpuzující. Vemte si například ten moment v diskusi prof. Berana s panem Kubkem u Xavera. Stačilo, aby se pan Kubek nechal na malou chvíli unést a vyřkl směrem k oponentovi sousloví "cinknutá studie", - tak v ten samý moment sám sebe deklasoval, protože úplně každý v tu chvíli pochopil, že je prachsprostý hlupák. Že je to zakrslý ratlík poštěkávající na ušlechtilou dogu. A to výraz "cinknutá" ještě ani není vulgarita, ovšem i takový poklesek do hovorové řeči Kubka zcela zdiskreditoval. Tak se nediskreditujme my sami.

      Vymazat
  4. Jé, to je dobře. Můj muž nemá facebook, a každý den se ptá, co napsal Šinkora. Tady je to mnohem hezčejší :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jiří, dovol mi vyjádřit Ti podporu o dík za skvělé články a komentáře. Mám podobné životní zkušenosti a názory a jsem Ti vděčný, že někdo mnohem šikovnější a psavější je takto šíří. Máš moji plnou podporu. (To tykání pochází z Radimovo 50tin :-) Láďa Burýšek

    OdpovědětVymazat
  6. Co my bychom si bez Vás počali, nic jiného se číst nedá 😉

    OdpovědětVymazat
  7. Nevadí. Ráda je budu číst tady. Je moc fajn,že jsou lidé jako Vy.

    OdpovědětVymazat
  8. Škoda, ale tady je to taky supr, možná ještě víc.... díky , že jste , že jsem si díky vám, zachovala zdravý rozum .... 🙂

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Držel jsem se dlouho, ale tohle je už přes čáru.