Proč jsou děti v pohodě a senioři umírají

Je to hodně zjednodušené, ale abyste se mohli dívat na fotbal, taky nemusíte znát pravidla do detailu. Můžete si přečíst třeba imunologickou učebnici od Vaška Hořejšího, který ji sice napsal, ale jejímu obsahu evidentně nerozumí. Zvláštní. 

Během vývoje druhů se u obratlovců vyvinul systém tzv. adaptivní imunity, jejímiž nositeli a zprostředkovateli jsou lymfocyty. Úplně nejříve vznikly NK (natural killer) buňky, které umí zabít buňku vašeho těla, která vypadá divně - třeba na ní něco chybí. Následně vznikly T lymfocyty, buněční osahávači. Kolují vaším tělem nebo na chvíli sedí v orgánech, tkáních a blízko povrchu vašeho těla a neustále osáhavají povrchy vašich tělesných buněk, které mají jádro a umí vyrábět bílkoviny. Protože výroba bílkovin a jejich úlomků (peptidů) je kontrola kvality toho, co se v buňce děje. Když VAŠE T buňky najdou na VAŠICH tělesných buňkách něco cizího, zahájí akci. Nakonec vznikly B buňky, které mají na svých površích protilátky a když se k nim něco přilepí silně, tak se B buňky promění v továrny, které ze sebe vytlačují obrovská množství protilátek, které se na to cizorodé lepí a tím to zneškodňují. Když se k nim něco přilepí slabě, tak zkusí svou protilátku změnit a pokud se lepí víc, tak pokračují, až se to lepí dokonale, říká se tomu somatická hypermutace. A pak se z nich stanou ty továrny.

Takže mezi T buňkami a B buňkami je jeden zásadní rozdíl - B buňky a jejich protilátky se umí cizorodé věci, třeba koronaviru, přizpůsobit, ale trvá jim to 14 dní a déle. To je sice výborné z hlediska dlouhodobého, ale je to strašně pomalé, když do těla vnikne něco úplně nového a dosud úplně neznámého, třeba utečenec z laborky ve Wu-chanu jménem SARS Cov-2. Naopak T buňky mají povolení všechno, co poznají okamžitě zabít (jako Bond). Musí si kvůli tomu projít tvrdým výcvikem v brzlíku, kde jich více než 99 % zahyne, protože buď neumí poznat vaše buňky anebo naopak poznávají vaše vlastní peptidy (úlomky bálkovin) a protože po opuštění brzlíku dostanou povolení zabíjet, tak vás budou ničit a někdy i zabijí (kdo má autoimunitu, třeba multiple sclerosis nebo artritidu, ví, o čem mluvím, já mám artritidu taky). 

A takto to funguje v ontogenezi (vývoji jednotlivce). Protože miminko v děloze je ve sterilním prostředí, neútočí proti ničemu, nemá důvod. Pan Medawar a náš skoronobelista Hašek ukázali, že když spojíte krevní oběhy telat nebo kuřat před narozením, budou se navzájem považovat za jedno tělo a můžete mezi nimi transplantovat, co chcete a nic se netane. Tedy imunitní systém před narozením se připravuje k celoživotní bitvě, ale klidně cizí považuje za vlastní. V okamžiku narození začíná bitva proti mikrosvětu. Omikronům i onanonům. 

Protože vytváření protilátek je pomalé, napumpují se maminčiny protilátky do těl novorozence pupečníkem a kolostrem. Asi tak 48 hodin po narození se uzavře střevní bariéra a žádné další protilátky do těla neprojdou. protilátky mléka už chrání jen povrch trácícího traktu. Maminčiny protilátky vydrží v těle nekolik měsíců a mezitím si miminko vybuduje vlastní proitlátky, které ho bude chránit po celý život. Ale co s viry, které se přenášejí vzduchem a napadají sliznice úst a nosu? Tady maminčiny protilátky nepomohou, vlastní se budou tvořit měsíce a roky...

A proto má každé miminko brzlík jako pěst. Továrnu na buněčné zabíječe (cytotoxic T cells, CTL), kterými se tělo jestě před narozném naplní a okamžitě po narození začnou zabíjet všechno, na jehož povrchu najdou cizí úlomek bílkoviny. To se může stát hlavně ve třech případech - když se v buňce množí virus se svými cizorodými bílkovinami, když dojde k mutaci a vaše bílkovina najednou vypadá jinak (rakovina) anebo když do těl něco transplanujete, ať již kus zvířete nebo jiného člověka kromě jendnovaječného dvojčete. Miminko denně vyrobí milión CTL (a zároveň tedy vyhodí 100 miliónů buněk) a tahle kapacita se zvyšuje až do 12 let, potom se systém pomalu začne vypínat, protože v evoluci nebyl letadla a předpokládá se, že to, co jste mohli potkat, jeste už potkali. Prostě už není čas a materiál na takhle vymakanou, ale vysoce odpadkovou továrnu.

Proto, když přijde něco nového, umirají senioří a miminkům je to úpln jedno - pro ně je nové všechno. 

Rozdíl mezi tím, jak rozumím imunologii já a těmi ostatními je v tom, že oni nestudovali matiku a fyziku. Nevědí, co je čas. Takže nechápou, co je vývoj. Proto už od února 2020 vím, co to je a co to bude. A až na výjimky plácají ostatní experti šílené bludy. 

Překvapily mě jen tři věci:

1. ubohá účinnost a kraťoučká délka ochrany těch mRNA kvazivakcín, výrobci nám i regulátorům lhali. 

2. Senioři, kteří nepochopili, že jim brzlík už odešel a nenechali se naočkovat, i když COVID nepřekonali - pro ně tyto kvazivakcíny smysl měly (přece jenom 14 dní na tvorbu protilátek nemuseli dostat a ti, co prošli krematorii ten čas prostě nedostali). Neočkovaní neimunní senioři, kteří prolétli komínem jsou mi úplně ukradení, jejich problém. Když si někdo myslí, že v sedmdesáti má imunitu jako dítě, tak si zahraje decimační ruletu a ividí se. Zemřelých očkovaných je mi moc líto. Ale ti by stejně brzy zemřeli. S takhle slabou imunitou by je dostala chřipka.   

A z těchto dvou překvapení vyšel můj jediný omyl z loňského léta - že už je po všem. Nepočítal jsem s prolhaností biofarmy a debilitou některých seniorů. 

3. Omikron. Myslel jsem, že to skončí promořením deltou nebo třeba epsilonem. Ale že přijde něco, co budeme jak parta nablblíků měřit, aniž to přináší jakékoli nebezpečí, to jsem fakt netušil. Nepřekvapilo mě, kolik nablblíků to podporuje. Na to jsem si už zvykl. Kde se vzala takhle zmutovaná varianta, pro kterou to znamená nepozorovatelní přežití v nás navždy? Takhle zázračně funguje evoluce? Potom se před ní skláním. Na druhou stranu - jak jinak by mohla fungovat?  



    



 







  

Komentáře

  1. Moc hezky vysvětleno odborníkem tak, aby i laik jako já pochopil.

    OdpovědětVymazat
  2. Myslím, že není možné ignorova velká data, která ukazují, že očkování seniorům nijak nepomáhá.

    https://smis-lab.cz/2022/01/07/data-z-domovu-duchodcu/ a https://smis-lab.cz/2021/12/25/umrti-dle-ockovaciho-statutu-v-roce-2021-data-zdravotnich-pojistoven/
    Můžeš třeba namítnout, že do domova důchodců se člověk dostane až když jeho imunita už prokázala svou vysokou funkčnost a dožil se věku, kdy už se nezvládal doma obsloužit. A že tedy už je jedno, jestli ho naočkuješ nebo ne, stejně ho viry nedostanou. Ale težko se dá tímto vysvětlit že očkovaní umírají méně i bez Covidu.

    Věřím, že po očkování současnými vakcínami lze prokázat pozitivní virusneutralizační test. Přítomnost protilátek v séru. Ale proti tomu zřejmě působí něco jiného, co tento efekt neutralizuje. Ty jsi pracoval se selaty, ale nepracoval jsi se zvířaty v situaci našich seniorů. To se normálně zvířata nedožívají, maximálně tak kočky a psi. A zrovna kočky Turánkovi po aplikaci vakcíny na infekci umřely. Sázel bych na to, že se u nich vyvinula imunitou posílená nemoc https://www.youtube.com/watch?v=_D3MaMV6F64 36:45 nebo něco podobného. Umírali PCR negativní.

    Snad budou vakcíny tvořené oslabeným virem nebo peptidem fungovat. Ale ani tam nemáme dlouhodobou studii.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně zase říkala známá, co pracuje na matrice, že mají v poslední době nadúmrtí u mladé populace a že teda mají zákaz tuhle informaci šířit. Ovšem zda to může být ve spojitosti s úmrtím po očkování, to už nikdo neví.

      Vymazat
    2. Očkování zcela prokazatelně seniorům výrazně pomohlo. Nevím, jestli projde odkaz, ale podívejte se na srovnání zemřelých podle věku, zelené sloupečky ukazují očkování. Podívejte se na peaky u zemřelých ve skupinách pod sebou. Pan Šinkora má asi v řadě věcí pravdu, nicméně nevím, jak by chtěl řešit situaci on. Asi by nechal sarscov2 projít nerušeně populací a dneska bychom se všichni divili. Tím komínem by projely vysoké desítky tisíc důchodců, které by asi šanci se očkovat nedostali. Zkolaboval by úplně zdravotní systém a komínem by lítali i lidé, s kterými by si jinak hravě poradil. Krom toho při vánočním rozvolnění 2021 došlo k posunu v úmrtnosti do mladších věkových skupin, takže by asi dneska už neměl tak pěkné esa v rukávu (že se to týká vlastně jenom starých a nemocných) https://drive.google.com/file/d/1iGGCgxB0-Sk63tISoeDTyQCOPHKehWB7/view?usp=sharing

      Vymazat
  3. Aplikace mRNA vakcín dětem by měla být určitě zákazána, protože podle studie na krysách 50 procent částic nezůstane v místě aplikace, ale roznášejí se dál po organismu, takže pro děti to zatím není, to by byl hazard. A vlastně ani ten senior by to neměl riskovat, měl by použít jiný typ vakcíny... Včera jsem poslouchal nový interview Turánka, kde on to zmiňoval a mluvil o nedotaženým návrhu současných mRNA vakcín z hlediska bezpečnosti.

    Od času 15:55 o genezi mRNA vakcín
    https://www.youtube.com/watch?v=3iZdqqokzhs

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako prof. Turánek těm vakcínám dává pořádně na frak, když jsem ho před časem poslouchala poprvé, málem jsem si myslela, že je to nějaký hoax, ale jak vidět, ví o čem mluví a ve svém oboru je to také kapacita.

      Vymazat
  4. Brilantní článek...tak k tomu se hodí něco provokativního...,,Časté bakteriální infekce dýchacích cest jsou často předzvěstí poruch PROTILÁTEK
    Virové respirační infekce jsou významnější u pacientů s imunitním deficitem T-BUNĚK".
    Filozofická poznámka: jde především o imunitu, která snižuje přenos, neboť právě ta možná formuje schopnost nových variant šířit se (a úspěšně nahrazovat ty stávající)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Držel jsem se dlouho, ale tohle je už přes čáru.