Opakované infekce slizničním virem jsou přirozené a žádoucí. Kolektivní imunita proti respiračnímu viru je totální bbost.

Píšu to pořád dokola, ale zdá se, že to nezabírá. Tzv. odborníci, kteří slizniční imunitě vůbec nerozumí, budou asi taky pořád dokola povídat a psát ty svoje nesmysly a strašit... Ten největší nesmysl je, že varianta omikron "proráží" imunitu získanou předchozí infekcí. Nic neproráží, jen je hodně infekční a dělá přesně to, co respirační viry dělají. Nakazí, rychle se pomnoží a přeskočí, než jej imunitní systém na povrchu těla zlikviduje. A při tom procesu vyvolá tzv. nachlazení a rýmu, jak už 2 roky píšu. Pár nešťastníků, v drtivé většině velmi starých, to s ním nedá. To je život, který vždycky končí smrtí. Pokud někdo dokáže vstát z mrtvých, blahopřeju.   

Slizniční imunita je imunita povrchu těla. Je to něco úplně jiného, než imunita systémová, chránící sterilitu vnitřního prostředí. Nejexponovanějšími povrchy těla jsou kůže a otvory v hlavě, nejvíce pak horní cesty dýchací, kam ten celý okolní mikrosvět aktivně pumpujeme, protože jinak bychom se udusili. Tam nám tedy dopadá zcela všechno z okolí a to úplně bez ochrany, pokud tedy nepřistoupíme na tlamokryt nebo si nebudeme před sebe neustále svítit silnou UV lampou. Aby se něco dostalo do střeva, musí to projít žaludkem plným kyseliny chlorovodíkové, sliznice nosu žádnou takovou ochranu nemají. 

Co se asi stane, když na vás kýchne nějaký bližní, ve kterém se právě intenzivně množí nějaký koronavirus, třeba omikron, vybavený fantastickou schopností přilepit se na vaše buňky, proniknout do nich a začít se množit? Asi už tušíte, ale vysvětlete to, prosím, dementům, kteří sice ničemu nerozumí, ale mají potřebu se k tomu vyjadřovat. Než vaše imunita (největším dílem CTL) napadené buňky najde a zlikviduje, nakazíte někoho ve vašem okolí a cirkus jede dál. Kromě toho se při opakovaném setkání s tím samým virem nebo jeho variantami v tenké vrstvě pod porchem (lamina propria) usídlí továrny na protilátky typu IgA. IgA jsou povrchovými buňkami vynášeny směrem z těla ven a berou s sebou všechno, k čemu se přílepí. Samozřejmě existuje i mnoho dalších mechanismů obrany, ale tohle není učebnice imunologie. Koho to zajímá, tak ať si přečte třeba knížku od profesora Hořejšího, který ji sice opsal, ale evidentně nepřečetl. A pokud přečetl, nepochopil.

Jenže i obrovské plochy našich tělních povrchů nejsou nekonečně veliké a tak se tam nevejde všechno. Navíc na ně dopadá téměř nekonečné množství baktérií a virů a tak se musí nejen šetřit materiálem a místem, ale také neustále imunitu ladit, aby nebyla proti ničemu, ale proti tomu, co nás opakovaně ohrožuje. Během vývoje našeho druhu (fylogeneze, evoluce) jsme si vybudovali dynamický systém ochrany, který vyžaduje opakovanou infekci (reinfekci) k tomu, aby si infekční agens "pamatoval". To, co se nevrací, není nebezpečné, to je docela triviální věc, nicméně naprosto nepochopená hlupáčky, kteří mluví o prorážení imunity omikronem. 

Kdyby proti běžným respiračním virům existovala kolektivní imunita tak, jak je obecně vysvětlována, vymizely by. Imunita proti respiračním virům je něco úplně jiného - je to soužití s nimi za podmínky, že se s nimi naučíte žít jako miminka a malé děti, kdy jste vybaveni plně funkčním brzlíkem, vybudujete si proti nim svou individuální (proto ne kolektivní) imunitu sestávající z paměťových buněčných zabijáků (CTL) a IgA produkujících buněk a budete se s nimi neustále potkávat, budete je zabíjet a předávat do okolí. Je to dynamická rovnováha, jenže tento pojem naprostá většina žvanilů, kteří se k současné situaci vyjadřují, vůbec nezná.

Pokud přijde virus nový, je viditelná část seniorů bez milosti odsouzena k těžkému průběhu a pár z nich to ani nepřežije, protože nedostali šanci si svou individuální imunitu od dětství vybudovat. To je vše, až takhle je to jednoduché. A jako každá nová věc, nový virus pozabíjí pár mladších nešťastníků, ale žádné děti s normální imunitou. Kdo je nešťastník, se předem neví, ale dalo by se to s jistou chybou odhadnout. Několik málo lidí také zemře z důvodu statistiky - imunitní rozpoznání není kontinuum a proto má "díry". Jeden z řekněme deseti tisíc má prostě smůlu.      

Roušky a respirátory jsou zlo, které reinfekcím a budování trvalé imunity brání. A očkování proti koronaviru, které je pro některé seniory jedinou šancí, je pro naprostou většinu lidí mladších 60 let úplně k ničemu. Jenže Pfizer a jeho slouhové.

Pamatujte si, kdo co říkal. kdo vás obelhával a kdo vymyslel Tečku, která tvrdila očkovaným, že jsou bezpeční a oni pak šli a pozabíjeli své seniory. Stejně, jako si pamatujete, kdo vás tady před více třiceti lety šikanoval, že? :).     
       



    



  
  

Komentáře

  1. 'nový virus pozabíjí pár mladších nešťastníků, ale žádné děti s normální imunitou"
    Otázka: co v budoucnu očkované děti s jejich "hybridní" imunitou?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, toho se snad ještě dožiju a poučím se. Jsem si skoro jistý, že na tom budou hůř.

      Vymazat
    2. Bohužel se toho už nejspíš dožíváme u ne-tak-ještě-moc-nedětí s ještě funkčním brzlíkem.

      Vymazat
  2. "Koho to zajímá, tak ať si přečte třeba knížku od profesora Hořejšího, který ji sice opsal, ale evidentně nepřečetl. A pokud přečetl, nepochopil." :D :D :D (y) (y) (y)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. https://smejiciseb.substack.com/p/prof-horejsi-tragickou-obeti-studentskeho

      Vymazat
  3. Dobrý večer,
    "Kdo je nešťastník, se předem neví, ale dalo by se to s jistou chybou odhadnout."

    Dle čeho se toto dá odhadnout? Jsou to ty testy buněčné imunity? Například - https://www.synlab.cz/koronavirus/test-bunecne-imunity?

    Díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spíš podle anamnézy nebo rodinneé anamézy / genotypování. Teda myslím si já.

      Vymazat
    2. Tak rodinná anamnéza a genotypování by určitě leccos napovědělo. Dále je to u dospělých osobní anamnéza a zdravotní stav, tedy v tomto případě historie odolávání virovým infekcím a například přítmonst autoimunity. Obézní a cukrovkáři jsou na tom podstatně hůř. A jsem si jistý, že kdyby se dělala seniorům rozřířená imunologická vyšetření, kdy se dá zjistit zastoupení naivních CTL v populaci, mohli jsme předvídat i tam. Ale to by museli ti u moci poslouchat mě a ne Konvalinku, Vašákovou a dalšá mouly, kteří věci vůbec nerozumí.

      Vymazat
    3. To je dnes už tak zřejmé, že snad ani není možné o tom pochybovat. Ale vtip je v tom, že jsme to mohli vědět už po jaře 2020, když mohli studii udělat pod vedením nemocnice Havlíčkův Brod, dala se udělat v podstatě na všech s PCR pozitivitou. Podle mne bychom v sezóně 2020/2021 zachránili skoro všechny, o sezóně 2021 vůbec nemluvě.

      A není to sezónní choroba, běží to hodně nesynchronně s roční dobou. To je také důležité.

      Vymazat
    4. Děkuji. O ani jednom ze zmíněných termínů jsem v souvislosti s Covidem neslyšela. Budu ráda, pokud se o tom více rozepíšete. Předpokládám, že se taková vyšetření bohužel nedělají ani na požádání / zaplacení.

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Držel jsem se dlouho, ale tohle je už přes čáru.