Omikron není hodný vakcinační virus. Je to dravec a jako s takovým s ním naše imunita zachází.

Tak nejdřív zase něco z oboru. Omikron není hodný vakcinační virus, jak se nám snaží někteří namluvit a pomalu se k nim přiklánějí i politici a další a další "odborníci". Není to ani hodná varianta, dar z nebes anebo co to vlastně o tom plácají. Je to naopak dravý pravý lidský respirační koronavirus, který se již dokonale anebo téměř dokonale přizpůsobil svému hostiteli. Umí nakazit všechno v okolí, umí se velmi rychle množit na sliznicích a jako takový ho o to lépe rozpoznává naše imunita, která ho tak, jak byla během vývoje druhu vytvořena, efektivně během několika dní zabije. Jenže to už je varanté jedno,protože je o dva bloky dál. Problém s předchozími variantami byl ten, že byly nepřizpůsobené, málo infikovaly, pomalu se množily a proto měly dlouhou inkubační dobu a imunitu, zvláště u starřích lidí, málo dráždily. Ta je tedy nechala docela napokoji a ony se pomalu dostávaly hlouběji, až tam, kam nepatří a kde tělo reaguje velmi zuřivě.Vnitřek těla má být sterilní a viry, které neumí imunitu oblafnout jako pravé neštovice, HIV, EBV a mnohé další a jsou pro systémovou imunitu "viditelné", rozpoutají agresivní reakci, systémová imunita je mnohem větší a rachlejší zabiják, než ta slizniční. Ta když se rozjede, tak to může skončit smrtí - sepse, anafylaktický šok, zápaly plic... 

Tak to jen k tomu, co jsem zase četl za bláboly. Omikron je to, co muselo dříve nebo později vzniknout, abychom se toho "zbavili". Přemýšlím, jak evoluce pracuje a přestože je slepá, buď to skončí dobře, tedy konvergencí patogena a imunity hostitele a následnému komenzálismu anebo ne a potom patogen může daný druh pořádně zdecimovat anebo snad i vyhubit. Příkladem je HIV, který by bez léčby a moderní medicíny zřejmě počty lidí na zemi výrazně snížil. Myslím, že víte, že se nám vakcínu proti HIC nepodařilo ani za 40 let vytvořit.  

Nemůžu na fb nic publikovat, nemůžu nic komentovat. Můžu se jen bezmocně podívat, jak tam do mě kopou příznivci Hela, Šeba, Hořejšího, Flegra, Kubka, Vašákové a dalších strašidel, která se v poslední zoufalé křeči pokoušejí vytřískat z končící rýmové nákazy nějaký ten společenský, mediální anebo i jiný kapitál.

O to víc musím blogovat. S pobavením z hloupé a zbytečné karantény sleduji, jak nic nevychází všem těm, kteří nás tady děsili přeplněním nemocnic a stovkami tisíc prokázaných nakažených při vlně omikornu, vlnou zemřelých. V nemocnicích je o trochu více nakažených, než dříve, ale ti tam přišli s něčím jiným. Skoro půlka testů je teď pozitivních na rýmu a kdybych se šel otestovat, určitě bych byl pozitivní taky. jenže stejně jsem doma a nejsem debil, abych jim dávat dalšího, na koho by mohli ukázat. Takže půlka lidí, která do nemocnice přijde s čímkoli, je statisticky pozitivní. 

A taky mám víc času se podívat, co předvádí nová vláda, vedená samozvaně demokratickou opozicí. Žvanit a pronášet silná prohlášení, to jim jde. První větší akcí, kterou udělali, je zákon, který nutně musí být za hranicí demokratické ústavnosti. Schválně píšu demokratické, protože i rusáci mají tzv. ústavu. Strávili ve sněmovně skoro dva dny a podařilo se jim nahnat nové sympatizanty k SPD a ANO a určitě se najde spousta lidí, jako jsem já, kteří jim už hlas nedají. Nevím, co by museli teď předvést, abych změnil názor.

Místo, aby se zachovali odvážně a následovali vlády, kterým po dvou letech došlo, že je Pfizer podvedli a že zcela marně bojují s novou rýmou, drží se opatření starých a o rozvolňvání zase zatím jen žvaní. Všechno, co teď udělají, je už pozdě, takže jim za to body nepřipíšu.  

 

  

Komentáře

  1. Jaro 2020 ukazuje, že jsme mohli projít jako při těch chřipkových epidemiích, možná i líp.

    Bohužel se testování a organizování chopili akademici, kteří měli už v minulosti v této oblasti poněkud nejasnou pověst. Někteří se nejspíš snažili i vydělat. Výsledek: Zatímco na jaře 2020 jsme neměli žádná (!!!) nadúmrtí, na podzim a v zimě 2020/2021 jsme měli 3x více mrtvých než Rakousko.

    A pandemický zákon? Jaro 2020 jsme přece zvládli bez něj, tak co je to za blbost. Soud shodil nařízení podle něj s tím, že se máme vrátit k zákonu 258/2000 a podle něj věcně postupovat. Co je na tom špatně? Teda ještěže jsme ten zákon měli. Protože k němu se lze vztahovat a proto nemáme povinné očkování nefunkční vakcínou.

    OdpovědětVymazat
  2. 100 bodů pro Šinkoru 👏👏👏

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Držel jsem se dlouho, ale tohle je už přes čáru.