Protože mě zase zavřeli doma, jelikož mám v puse řetězově reaktivní materiál...

Nejdříve musím napsat, že mi právě volali z Náchoda. Minule mi nabízeli monoklonály a teď, když už nefungují, nabídli antivirotika. Musím, a rád, uznat, že primární péče u nás funguje fantasticky. A pokud u vás ne, je to vaše chyba, protože o svém obvoďákovi a svém okrese si nakonec každý rozhoduje sám.  

Protože nechci kázat vodu a pít víno, nechal jsem se, když mi bylo nachlazeně, otestovat. A světe div se - mám pětidenní izolaci. A tentokrát s parádní rýmou, otravným kašlem a touhou být v posteli. Jak jsme tomu říkali, než nám koronatrotlové začali hrozit děsivou všehubící pandemií? Myslím, že "pořádné nachlazení" a léčili jsme to aspirínem a čajem s medem. Viróza... Od začátku tomu říkám hnusná rýma a teď jsem to na sobě vyzkoušel. Předchozí ubožáci, včetně delty, mě nedostaly. Omikron ukázal, že je to klasická slizniční bestie, která dokáže i lidi se skvělou slizniční imunitou poslat do postele. Žádná přírodní vakcína - dokonalý koronavirový dravec. A jako s takovým s ním naše imunita také zachází. Prudkou a nekompromisní reakcí, která se projevuje jako onemocnění. Kašel, hlen, teplota, únava - jsou všechno obranné mechanismy. To nedělá virus, ale vaše tělo. A strašidla, která opět žvaní cosi o větších počtech dětí v nemocnicích a propagují očkování dětí, zase šíří poplašnou zprávu. Omikron, jako správný slizniční dravec vyvolá u několika procent dětí nemoc. Jako každý další normální respirační virus. Smrtelnost přechozích variant byla založena na tom, že to byly nedodělky, se kterými se imuntiní systém vyrovnával jen tak mimochodem. U dětí v pohodě, u seniorů katastrofa.   

Jak jsem říkal v televizi a už mnohkrát psal. Komu je blbě, ať zůstane doma. Udělá mu to dobře a nepřenese to svinstvo z nosu na všechny okolo. Domněnka, že přítomnost v práci a následné vyřazení celého kolekivu pomůže pokroku, může napadnout jen velmi hloupé individuum.

Prvoliniová protivirová obrana je založená na rozpoznání úlomku cizorodé bílkoviny (peptidu) na povrchu buňky. Takový cizorodý peptid může být původu virového, rakovinného nebo dokonce i z orgánové transplantace. Jinými slovy, pokud na sobě některá vaše buňka nese peptid, který vám není vlastní, bude zlikvidovaná jedním nebo několika klony cytotocických T lymfocytů (CTL), z tohoto pravidla není bez zásahu zvnější (imunosupresiva) úniku. Některé viry a některé nádory si sice "vypracují" strategii úniku před touto smrtící imunitní zbraní, ale to koronaviry nedělají tak se o tom nemusíme bavit. Ty peptidy musí být umístěny na držácích (bílkoviny nazávané MHC I). Držáky jsou (když to trochu zjednosduším) tří typů - HLA-A, HLA-B a HLA-C - a každý z nich má mnoho podtypů. Každý z nás, když to zjednoduším, má maximálně šest podtypů držáků: tři od maminky, tři od tatínka. Když máte smůlu, dostanete od maminky a tatínka dva podtypy stejné. Zvláště se to děje u lidí, kteří si hledají partnery jako Borgiové nebo Einstein.   

A ne každý držák může na sobě nést každý myslitelný peptid. I sourozenci (kromě jednovaječných dvojčat) mají různí sady držáků a proto se každý z nás bude s novým virem vypořádavat různě. Naštěstí je to tak, že naprostá většina populace nějaký ten peptid nového viru na svém povrchu dokáže ukázat a to stačí k tomu, aby byla virem nakažená buňka zabita. Bohužel se pro každý nový virus najdou nešťastníci, kteří ho prezentovat neumí anebo to udělají nevhodně a to jsou ty mladší oběti. Říkám tomu imunitní díra. Seniorům zase chybí zásoba CTLa mnohem častěji umírají, mají prostě spoutu imuntiních děr z druhé strany.  

Děti jsou naopak jasnou ukázkou toho, jak účinné to celé je a jak málo imunitních děr ve skutečnosti existuje, i když těch držáků máme každý jen 6 typů a každý jinou sadu. Vemte si, že při pandemii úplně nového typu koronaviru SARS Cov-2, který je těm dosavadním lidským koronavirům docela vzdálen, zemřelo jen pár dětí a všechny byly i před infekcí v hrozném stavu.

Nevím, jestli je to z mých textů jasné, ale jsem asi jediný, kdo tady ví, o čem mluví v případě očkování dětí. Neočkujte děti proti rýmě, škaredě se vám to nevyplatí. Začínám mít pocit, že MHC I / CTL interakci rozumím v Česku jediny a ve světě to taky žádná sláva není. A je to dost ošklivý pocit.

Komentáře

  1. Přeji brzké uzdravení. Zde něco ke čtení. https://arkmedic.substack.com/p/how-to-blast-your-way-to-the-truth

    OdpovědětVymazat
  2. No všeho dočasu. Izrael právě objevil zázračné účinky vitamínu D. To jsme celou dobu nikdo netušil, že.

    "Vitamin D podle izraelské studie pomáhá zabránit těžkému průběhu covidu"
    Vitamin D má podle výzkumníků z Bar Ilanovy univerzity a nemocnice pro západní Galileu tak silný dopad na závažnost covidu-19, že lze průběh tohoto onemocnění předpovídat jen na základě věku a hladiny vitaminu D. Nedostatek vitaminu D podle zjištění výrazně zvyšuje riziko těžšího průběhu covidu-19. Jde o závěry recenzované studie, která vyšla v odborném časopisu PLOS One.
    https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/vitamin-d-podle-izraelske-studie-pomaha-zabranit-tezkemu-prubehu-covidu/2155798

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úžasný, objevili Ameriku rok a půl na to, co vyšly první relevantní studie na toto téma. Dokonce ve Španělsku zkoušely podávat kalcifediol intravenózně pacientům ve velmi těžkém stavu a to nečekaně s úspěchem. Nikoho to nezajímá do doby, než se to protlačí do mainstreamu. Díky Izraelcům, myslím, koneckonců praskla i bublina post-vakcinační bezinfekčnosti, jinak bychom se na vlně toho nesmyslu, podle mého vezli dál…

      Vymazat
    2. Jinak řečeno, vitamín D je zřejmě účinnější ochrana proti COVIDu, než aktuálně dostupné očkování.

      Vymazat
  3. Měla jsem před rokem alfu, pouze ztráta čichu a chuti, únava a první dva dny lehce zvýšená teplota. Před nedávnem jsem měla omikron, to byla jiná jízda. Kašel, rýma a čtyři dny večer teplota 38, byla to přesně takový typ virózy, který jsem mívala jako dítě. Takže vím, o čem mluvíte, fakt hnusná rýma, huhňala jsem jak medvěd. Brzké uzdravení!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pred rokem to byla jizda, u mne jen ztrata cichu/chuti, ale u o'macronu klasicka deprese a myslenky na smrt...

      Vymazat
  4. Jak s tím prevítem válčíte? Přeji brzké uzdravení.

    OdpovědětVymazat
  5. Docela by bylo zajímavé,kdyby jste si do nosu šoupnul nějakej spray s interferony......

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Držel jsem se dlouho, ale tohle je už přes čáru.